Römer od šestdesetih let prejšnjega stoletja igra ključno vlogo pri razvoju avtomobilskih in otroških varnostnih standardov.

Od sodelovanja pri ustvarjanju prvega svetovnega standarda za varnostne pasove do vodenja razvoja prve evropske uredbe o zadrževalnih sistemih za otroke leta 1981, ECE R44, sodelovanja pri izboljšavah vse do standarda ECE R44 04 ter najnovejših spremembah uredbe za varnost otrok v avtomobilu ‒ nov standard i-Size.

Römerjeva natančnost, nemški inženiring in edinstvena zapuščina, ki je omogočila sodelovanje z avtomobilsko industrijo, so podjetju ves čas omogočali, da določa standarde za varnost na področju mobilnosti otrok. 

Avtosedeži in otroški vozički Römer so izdelani za družinsko življenje brez omejitev:

To pomeni določanje varnostnih standardov, da bi zagotovili, najboljšo možno zaščito otrok v gibanju. To pomeni premikanje meja pametnega dizajna, da bi življenje v gibanju teklo bolj gladko kot kdaj prej. To pomeni, da nikoli ne svetujemo, kakšne poti naj izberejo starši. Vedno praznujemo potovanje. Od sodelovanja pri ustvarjanju prvega svetovnega standarda za varnostne pasove ‒ British Standard leta 1960 ‒ do vodenja razvoja prve evropske uredbe o zadrževalnih sistemih za otroke leta 1981, ECE R44, sodelovanja pri izboljšavah vse do standarda ECE R44 04 ter najnovejših spremembah uredbe za varnost otrok v avtomobilu ‒ nov standard i-Size.